Saturday, January 23, 2010

Scientologi-krangel endte i drap på familiefar

OT VII Scientology minister charged with murder

Tommy Ciancio, som bodde nær Denver, Colorado i USA, var medeier og ansatt i et software-firma som heter Fowler Software Design. Firmaet ble startet av William Rex Fowler, som er OT VII-scientolog, og "prest" som utfører scientologi-vielser. De høyest plasserte ansatte var scientologer - inkludert noen som hadde stillinger i den lokale Scientologikriken; de av de ansatte som ikke var scientologer ble forsøkt presset til å bli det.

Fowler tok også ut penger fra firmaet og gav dem til Scientologikirken. Da Ciancio oppdaget dette, fløt begeret over og han sa opp stillingen. Da han kom for å si farvel til kollegene og hente pengene sine den 30. desember, ble han skutt og drept. Fowler forsøkte så å ta sitt eget liv (se R2-45), men mislyktes.

Rex Fowler
Rex Fowler


Nå er Fowler tiltalt for "first degree murder" (I staten Colorado inkluderer dette begrepet både overlagt drap, og drap under særdeles skjerpende omstendigheter). Kona til Fowler forsøkte å hindre etterforskningen, mens Ciancios familie gav politiet mapper med dokumentasjon på scientologipresset.

Ciancio etterlater seg kone og fire barn; hans sønn fylte 7 år den dagen Ciancio ble drept.

No comments: