Wednesday, August 20, 2008

Scientologitalsmann Matthias Fosse med villedende uttalelser om personlighetstest

Dagbladet har fått tak i analysemetoden for Scientologi-testen og vist den til formannen i Sertifiseringsrådet for testbruk i Norge, og Fosse prøver å villede.
Først uttaler test-eksperten seg: - Det er den verste testen jeg har sett

- I materialet blir det beskrevet ganske nøyaktig hvordan de skal få folk til å verve seg. Tilbakemeldingene en får av testen, og det vitenskapelige skinnet det inngir seg i, framstår som en måte for scientologene å rekruttere folk på, sier han.

- Dersom testen virkelig måler det den utgir seg for å måle, burde den kun benyttes av erfarne psykologer med spesialutdanning innenfor klinisk psykologi.

- Resultatet legges fram for personen som at «dette er det du har fortalt om deg selv». Denne type tester burde ikke vært brukt i det hele tatt, sier han.


Fosse gråter som vanlig:
- Dette begynner å likne forfølgelse av scientologikirken på alle mulige måter.

Hva med straffeforfølgelse, Hr. Fosse? La oss nøye oss med det.

- Med tanke på hvor mange tusen nordmenn som har gjennomgått testen, burde jo folk daua som fluer.

Her er du bevisst villedende, Fosse. Mange tusen har tatt testen, men de har ikke tatt testen i personlig møte med en Scientolog som har til oppgave å bryte deg ned for å selge deg kurs. De fleste har bare tatt testen i forbindelse med jobbsøk, og har kanskje ikke sett resultatene en gang; og hvis de har sett dem har de blitt brukt i jobbintervju - ikke av en person som har fått beskjed om å finne din ruin og få deg til å gråte. Dette vet Matthias Fosse. Ergo driver han og villeder det norske folk.

Reprise:

Her er et bilde brukt internt til Scientologer i April for å rekruttere dem til å bli bokselgere, og ble funnet på hjemmesiden på ett av forlagene til Scientologikirken.

"Hun lo da jeg ba henne ta en stresstest. Hun gråt da jeg fant hennes ruin."
(Bildestørrelse redusert til 50%)


PS: VG fikk et tips om bildet over og sjekket at det faktisk var ekte ved å gå inn på hjemmesiden. Det var nesten for rart til å være sant. Bildet skulle brukes i eposter som ble sent ut. Siden April har bildet blitt fjernet fra det midlertidige stedet, men vi vet ikke om det fremdeles brukes andre steder.

--

Oppdatering: Leisha har et godt poeng her:
Hovedpunktet i argumentet hans ser ut til å være at fordi eksperten jobber innen samme felt selv, så har han ingen troverdighet når han kritiserer andre innen sitt fagfelt. Øøh ... den tar jeg ikke helt.

No comments: